top of page

Slijpservice

Voor de gezondheid van schapen, alpaca's en andere wolproducerende dieren is het noodzakelijk om ze jaarlijks te scheren. Andere dieren zoals paarden, katten of honden hebben soms nood aan een scheerbeurt. Dit zorgt uiteraard voor een slijtage aan je messen en het regelmatig slijpen van messen is dus noodzakelijk.

Scheermachine

Aangezien we zelf heel wat messen gebruiken tijdens het scheerseizoen zitten we elk jaar met heel wat botte messen. Aangezien het in het scheerseizoen geen optie was om te wachten tot onze messen geslepen waren zijn we enkele jaren geleden gestart met zelf onze messen te slijpen. Na al die jaren en vele messen later kunnen we zeggen dat we het slijpen onder de knie hebben en bieden we ook een slijpservice aan, aan onze klanten.

 

Wat & Hoe ...

 

Botte messen? Kuis je messen in een sopje met zeep en droog ze af. Je propere messen zijn klaar om te slijpen.
 

Binnenbrengen of opsturen? Het is beide mogelijk. Vergeet niet dat bij het opsturen er nog verzending bovenop de prijs van slijpen komt.

Hoe vaak slijpen? Hoe vaak je messen geslepen kunnen worden hangt af van de slijtage. Het is geen exacte wetenschap en hangt ervan af hoeveel slijtage de messen hebben ondergaan en dus hoeveel de messen moeten bijgeslepen worden.

Slijpen ...

 

met schuurpapier? Wij slijpen messen met een Heiniger slijpmachine. Deze methode van slijpen is geschikt voor boven- en ondermessen van "schapenkoppen" (messen voor alpaca's, schapen, kamelen, ...) 

 

met pasta? Deze methode van slijpen is naast deze van "schapenkoppen" ook geschikt voor boven- en ondermessen van "paardenkoppen" (messen voor paarden, honden, katten, ...) 

 

Momenteel slijpen we enkel boven- en ondermessen voor schapen en alpaca's. op korte termijn bieden we ook een slijpservice voor alle messen aan.

op korte termijn? We weten dat in het seizoen voor een groot deel van de scheerders het een kwestie is van tijd. Alle messen die we binnenkrijgen trachten we zo snel mogelijk te slijpen. We trachten de messen van scheerders asap te slijpen. Voor mensen die ietsje langer kunnen wachten slijpen we zo snel als mogelijk.

 

Een kudde geschoren alpaca's bij klanten.

Slijpen van messen kan je "aanvragen" via onze webshop: www.shop.salictum.com/product-page/slijpen of neem contact op via mail, sms, ... . We nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

bottom of page