top of page

Over ons

Ik groeide op op een boerderij, al heel mijn leven zijn dieren dan ook een passie. Het was in 2007, eerder toevallig, dat ik in contact kwam met alpaca's. Er moest niet lang nagedacht worden vooraleer er overgegaan werd tot de aankoop van de eerste dieren, nog in datzelfde jaar. Oorspronkelijk is Salictum alpacafarm gestart als een hobby met de aankoop van twee dieren. De passie voor deze unieke diersoort is echter blijven groeien en is ondertussen uitgegroeid tot meer dan enkel een hobby. Stilaan werden er alpaca's, zowel merries's als dekhengsten, en dekkingen van steeds betere kwaliteit aangekocht. Zo is in de loop van de jaren het aantal dieren op het bedrijf steeds blijven groeien.
Over ons
Het bedrijf

In 2007 werd gestart met twee dieren. Gedurende de jaren die volgde zijn er zowel dieren als dekkingen aangekocht. Hierbij steeds met aandacht om aan de fokdoelen te voldoen. Hierdoor trachten we de kwaliteit van onze kudde generatie na generatie te verbeteren. Nog steeds is het aantal dieren groeiende met het oog om later een volwaardige tak te zijn van het landbouwbedrijf.

Wat gedurende meer dan tien jaar een uit de hand gelopen hobby was werd begin 2018 een fulltime job. Sindsdien zijn we fulltime bezig met de alpacahouderij en voorzien we alles van, voor en over de alpacahouderij. Dit binnen als buiten België, met momenteel ook klanten in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Ibiza, ... .  Al Pacapone

AAB Logo AAB
Gezondheid

De gezondheid van de kudde is zeer belangrijk voor ons. Daarom is er in samenspraak met de bedrijfsdierenarts een behandelschema opgesteld waar we ons strikt aan houden. Dit gaat dan over de jaarlijkse inentingen, vitamines etc.. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan een correcte voeding, huisvesting, ... . De biosecurity op het bedrijf is een aandachtspunt waar we elke dag over waken.

Stamboek

Als alpacakwekerij zijn we geregistreerd bij het alpcastamboek in de Benelux; namelijk de Alpaca Associaton Benelux (AAB). Alle dieren die op het bedrijf aanwezig zijn, zijn gechipt en geregistreerd in het stamboek.

 

De Alpaca Associaton Benelux vertegenwoordigd de alpacahouderij in binnen en buitenland op verschillende aspecten, zo is ze onder andere ook de organisator van enkele keuringen doorheen de Benelux. Als fokkerij zal er nu en dan deelgenomen worden met zowel dieren als met vachten. Ook de organisatie ervan zullen we trachten te ondersteunen.

We onderschrijven de doelstellingen van de organisatie. We steunen dan ook met plezier waar nodig de organisatie. Ondertussen zit Sam reeds enkele jaren in het bestuur en volgt hij de gezondheids- en welzijnscommissie op.

Chiefs Leuven

Wat is er beter tegen de koude dan de fantastische eigenschapen van kledij uit alpacawol. Sinds 2018 zijn we trotse sponsor van de Leuvense ijshockeyclub: De Chiefs. Schaatsen en alpacawol, de ideale combinatie.

 

Chiefs Leuven behoort tot de absolute top in het Belgische ijshockey. Het eliteteam komt uit in de BeNe League, een competitie met de beste dertien ploegen uit België en Nederland. Al meer dan 30 jaar staat de grootste ijshockeyclub van het land bekend als kweekschool van talent en hofleverancier voor het nationale team. Als Vlaams-Brabantse topclub met een internationale uitstraling staat de club bekend voor een sterke jeugdwerking. De Leuvense ijshockeyclub komt in totaal met 11 ploegen in competitie.

Wij zijn fan, ons kom je alvast vaak tegen aan de schaatsbaan. Kom ook eens langs en ontdek deze boeiende sport.

Chiefs Leuven Logo
lens Logo
In beeld!

Door onze opleiding met dieren, onze jarenlange ervaring in de praktijk en een vader die regelmatig op de beeldbuis verschijnt was het ook niet onlogisch of wij kregen de vraag om mee te werken voor of achter de schermen. Zo verleenden we ondertussen onze medewerking al aan enkele producties. Kan jij ons terugvinden in volgende producties?

  • Code 37 (serie) met onze boerderijhond

  • Rundskop (film) met onze boerderijhond

  • Albatros (serie) achter de schermen

  • Reclamespots (Joe fm, ...)

  • ...

Neem eens een kijkje moest je het je niet herinneren.

bottom of page