top of page

Dekhengsten

Het gebruik van goede hengsten met een goede afstamming is een essentieël element in de fokkerij. Zeker wanneer je nog niet veel merrie's hebt is het aangeraden om niet direct of alleen een hengst aan te kopen maar ook te investeren in nieuw bloed door dekkingen aan te kopen. 

 

Bij Salictum alpacafarm zijn er enkele hengsten aanwezig. Het spreekt voor zich dat de beschikbare hengsten geselecteerd worden op hun goede wolkwaliteiten en bouw. De voornaamste hengsten die wij aanbieden ter dekking worden hieronder kort uitgelegd. De stamboom van de desbetreffende hengst kan bekeken worden door op de kleine foto te klikken.

 

Interesse in of op zoek naar een dekhengst? Wie weet staat hij wel in aanbieding bij ons. Vraag het ons, we helpen je graag verder. 

 

 

AI BamBam
AI Bam Bam

 

Type: Huacaya

Kleur: Wit

geboortedatum: 5 juni 2008

stamboeknr.: BAF101431

 

 

AI Bam Bam is een bewezen dekhengst met een mooie en correcte bouw. Hij bezit zeer weinig dekharen, wat hij als eigenschap doorgeeft aan zijn nakomelingen.

Dekgeld: 530,- euro incl. BTW, excl. km-vergoeding

 

Voor dekvoorwaarden neem je best contact op.

Stamboom AI Bam Bam
Tienda Molino Matchpoint

 

Type: Huacaya

Kleur: Light Fawn

geboortedatum: 15 augustus 2019

stamboeknr.: AAB006680

 

 

Matchpoint is de laatste aanwinst op de boerderij. Het is een gekleurde hengst met zeer goede woleigenschappen. In zijn stamboom kan je veel kleur terugvinden. Met zijn kwaliteiten is hij een tophengst en is hij inzetbaar voor vele doeleinden: kleur en kwaliteit in één enkele hengst. Ondertussen zijn de eerste merrie's drachtig van hem en kijken we uit naar zijn eerste nakomelingen.

 

Dekgeld: 954,- euro incl. BTW, excl. km-vergoeding

 

Voor dekvoorwaarden neem je best contact op.

Matchpoint.jpg
stamboom Matchpoint
bottom of page