© 2015 by Salictum alpacafarm.

Salictum alpacafarm 

Bierbeek Belgium

salictum.alpacafarm@gmail.com

+32 (0) 495/40.20.48

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean

Alpacare is het gamma van korrels die speciaal ontwikkeld zijn voor cameliden (alpaca's en lama's). Er zijn twee soorten van korrels; Alpamin en Alprofos. Beide soorten worden verkocht in zakken van 20kg met een lange houdbaarheid. De enige manier om alpaca's te voorzien van een stabiele 'all year round' hoeveelheid aan mineralen en vitaminen, is het standvastig gebruik van een geconcentreerd supplement (Alpamin). Daarnaast is het nodig om, in de loop van het jaar, te variëren in eiwitverstrekking. De hoeveelheid die hiervan nodig is hangt echter af van verschillende factoren zoals temperatuur, dracht, lactatie, groei, etc..

Een voedersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van één enkele brok - ter verstrekking van zowel mineralen/vitaminen als eiwit - is geen goed voedersysteem. Het is immers niet mogelijk om het eiwitgehalte in het rantsoen op te drijven zonder ook automatisch het mineralen en vitaminen gehalte op te drijven en vice versa. Daarom adviseren specialisten om de supplementaire van mineralen en vitaminen te scheiden van de eiwitsupplementatie. Zo kan de eiwitsupplementatie afzonderlijk worden geregeld naargelang de behoefte van de dieren.

Alpamin is een compleet uitgebalanceerd mineralen- en vitaminensupplement voor alpaca’s en lama’s. Het is dus geen krachtvoer. Alpamin ondersteunt vachtkwaliteit, vruchtbaarheid, vitaliteit en immuniteit van uw dier. Het is een smakelijke brok, en dient dagelijks te worden verstrekt naast onbeperkt gras, hooi en/of voordroog van goede kwaliteit.

Om te voldoen in hun behoeften dienen alpaca's een constante hoeveelheid voorgeschoteld te krijgen, het ganse jaar door: 1 gram per kilogram levend gewicht. Met voedercompetitie aan de voederbak in acht genomen mag hier tot 25% marge in voorzien worden. Een dier van 60 kilogram krijgt dus elke dag 75 gram Alpamin.

Alprofos is een eiwitbrok, met een optimale calcium/fosforbalans, die kan gegeven worden als aanvulling aan dieren die meer energie nodig hebben. Alprofos wordt gemengd met Alpamin, naargelang de behoefte op het moment. Per eenheid Alpamin worden 0 tot 4 eenheden Alprofos gevoederd.

Alpa-care